g15
g16

7 pasi pentru folosirea unui scarificator

Un gazon ingrijit necesita intretinere cu un scarificator pentru a indeparta iarba uscata, buruienile si muschiul. Cu ajutorul scarificatorului puteti impinge pietrele din sol lasand loc pentru apa, aer si seminte. Un scarificator este format dintr-un arbore orizontal cu cutite ce intra in pamant poate fi echipat cu un motor termic sau electric. Gaurirea gazonului aduce echilibru intre sol si suprafata, astfel gazonul incepe sa se dezvolte mult mai repede.

  1. Scarificarea gazonului se realizeaza primavara si toamna. Primavara scarificarea gazonului se realizeaza in lunile martie- aprilie atunci cand conditiile sunt potrivite pentru cresterea vegetatiei iar toamna la sfarsitul lunii august sau in luna septembrie.
  2. Realizand scarificarea gazonului eliminati din el uscaturile, astfel aerul si apa vor patrunde mult mai usor si rapid in sol. Pentru a efectua corect scarificarea este bine de a trece de 2 ori pe suprafata de teren cu scarificatorul pentru a aduna cat mai mult material nociv.
  3. Trebuie sa planificati din timp cand doriti sa executati scarificarea. Tundeti iarba cu o masina de tuns gazonul cu o saptamana inainte, pentru a inlatura excesul de iarba si pentru a permite intrarea aerului in sol.scarificare gazon
  4. Pentru bruienile ce s-au dezvoltat pe gazonul dv. este bine sa utilizati ierbicid pentru a le omori, altfel ati putea sa agravati problema, buruiana putand sa se inmulteasca prin spori atunci cand scarificati gazonul.
  5. Un ultim pas pana la scarificare trebuie tinut cont de umiditatea solului astfel incat gazonul sa isi poata reveni in cel mai scurt timp posibil. Este bine sa udati gazonul cu cateva zile inainte de scarificare. Daca folositi un scarificator pe gazonul dv. atunci cand este ud, se poate sa aveti unele neplaceri: in loc sa scoateti iarba uscata sau buruienile este posibil ca sa tregeti iarba buna cu tot cu radacina. Urmariti starea vremii in saptamana in care veti scarifica gazonul. Dupa scarificare gazonul are nevoie de caldura si multa apa.
  6. Scarificarea subtiaza evident gazonul astfel solul va fi expus in mai multe locuri. Puteti arunca seminte de gazon in locurile mai sarace in vegetatie. Prin acest lucru puteti crea un gazon mai des astfel il protejati impotriva buruienii si a muschiului.
  7. Evitati scarificarea adanca in zonele inclinate ale gazonului, ploaia poate spala orice samanta de iarba ati pus. Utilizati o inaltime medie de scarificare pe aceste zone pentru a pastra semintele de iarba in loc.

Cele mai bune scarificatoare pe care le avem de oferit:

Scarificator HECHT1420

Scarificator Breckner Germany BK98007

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *